dilluns, 13 de desembre del 2010

ARTICLE FINAL

Després d'haver treballat el tema de l'Eye'OS a l'escola, podem concloure amb el següent:


l’Eyeos és un escriptori virtual multiplataforma, lliure i gratuit, basat amb l’estil de l’escriptori d’un sistema operatiu que inclueix tota l’estructura d’un sistema operatiu i aplicacions tipus ofimàtica (processador de textos, calendari, navegador, gestor d’arxius,…)

Es tracta d’un nou concepte d’emmagatzemmatge virtual que, a diferència d’altres entorns desktop, fa possible iniciar totes les seves aplicacions des d’un navegador web. És a dir, no fa falta instal•lar cap software adicional.

Avantatges

• Disponibilitat en línea
• Fort sistema de seguretat
• Aplicació ideal per emmagatzemar continguts (documents)
• Servei que pot substituir la necessitat d’un disc dur

Quan hem conegut què era l'Eye'os hem aprofundit en aquest tema buscant notícies, articles en línea, blogs,... per poder formar-nos la nostra propia opinió i conclusió sobre aquest sistema operatiu.

També, per explorar de millor forma aquesta eina, ens la hem instal·lat i hem vist les diferents possibilitats que té. 

Per concloure volem dir que després d'un procés de recerca i exploració, hem pogut comprovar que l'Eye'os és molt positiu pel treball amb l'alumnat, ja que pot ajudar als mestres a portar la classe amb diferents nivells d'aprenentatge entre els infants.

Grup 10A

Eira Grané
Helena Crusells
Maria Cano
Vanessa Laboria

diumenge, 12 de desembre del 2010

Comentari Eduteka

Després de visualitzar el blog Eduteka hem trobat una relació molt estreta amb l'eye'OS.
La relació que hem identificat al explorr el blog dels nostres companys, ha sigut amb el programa Scratch. Quina és la relació?  L'Scratch és una aplicació informàtica destinada principalment als infants a través del qual els hi permet explorar i experimentar alguns conceptes de programació d'ordinadors. Podem afirmar que la relació que hi ha entre ambdós programes és que estan dissenyats especialment per a facilitar l'ús de les noves tecnologies als infants i ajudar-los a adaptar-se segons el nivell que tinguin.





dissabte, 11 de desembre del 2010

La Expo SIB 2010 i l'EyeOS

En aquesta entrada us volia informar d'una nou esdeveniment on l'equip d'EyeOS va estar convidat i va assistir per presentar el seu sistema operaatiu lliure, l'EyeOS. Aquest esdeveniment es tracta de la Expo SIB 2010 que s'organitza a Túnez i on s'intenta promoure que és necessari moure els sistemes operatius i equips d'escritori al núvol.



Aquest esdeveniment que anualment atreu a 120.000 persones es considera l'esdeveniment més important del nord d'Àfrica i la regió meditarrània en temes d'informàtica, ofimàtica i tecnología de l'informació i la comuicació.

Mapa cocneptual sobre l'Eye'OS

En aquesta nova entrada he volgut introduir un mapa conceptual, mitjançant el programa de Cmaptools, per tal de veure de forma esquemàtica les funcions de l'eye'os dintre de l'escola i les funcions que hi té.

A més, amb aquest podrem veure que pretenen fer les escoles que utilitzen l'eye'os. Entre aquestes propostes està la de formar a un alumnat independent, responsable del seu propi aprenentatge i que sapi treballar amb grup.


(el mapa ha estat exportat amb format JPG)


Per fer aquest mapa, m'he basat amb un vídeo realitzat pel grup de l'eye'OS. 

dilluns, 6 de desembre del 2010

Prezi del EyeOS

En aquesta entrada vull mostrar un prezi realitzat per tal de fer una síntesi de que consisteix l'EyeOS.
El Prezi és un programa semblan al Power Point però online i on pots visualitzar prezis de gent del món i compartir  les teves presentacions.

diumenge, 5 de desembre del 2010

Comentari Aules 2.0

Després d'haver visualitzat el blog de les Aules 2.0, hem arribat a la següent conclusió: 

L'Eye'OS pot ser un exemple molt clar de com s'apliquen les noves tecnologies a les aules, ja que és un escriptori que facilita als alumnes la utilització dels ordinadors i d'aquestes noves tecnologies. Les aules 2.0 representen la nova forma pedagògica utilitzant els avenços informàtics. Algunes de les eines que s'utilitzen en aquest tipus d'aula poden ser la pissarra digital o els netbooks personals.

S'ha avaluat l'acollida que han tingut aquestes noves eines i es veu que comporta alguns inconvenients com poden ser l'aprenentatge de l'ús, incidències tècniques,... Però, hi ha més avantatges que inconvenients ja que aconsegueix augmentar la capacitat dels alumnes, així com la motivació el que alhora fa que augmenti la motivació i l'autoestima dels docents.