dilluns, 13 de desembre del 2010

ARTICLE FINAL

Després d'haver treballat el tema de l'Eye'OS a l'escola, podem concloure amb el següent:


l’Eyeos és un escriptori virtual multiplataforma, lliure i gratuit, basat amb l’estil de l’escriptori d’un sistema operatiu que inclueix tota l’estructura d’un sistema operatiu i aplicacions tipus ofimàtica (processador de textos, calendari, navegador, gestor d’arxius,…)

Es tracta d’un nou concepte d’emmagatzemmatge virtual que, a diferència d’altres entorns desktop, fa possible iniciar totes les seves aplicacions des d’un navegador web. És a dir, no fa falta instal•lar cap software adicional.

Avantatges

• Disponibilitat en línea
• Fort sistema de seguretat
• Aplicació ideal per emmagatzemar continguts (documents)
• Servei que pot substituir la necessitat d’un disc dur

Quan hem conegut què era l'Eye'os hem aprofundit en aquest tema buscant notícies, articles en línea, blogs,... per poder formar-nos la nostra propia opinió i conclusió sobre aquest sistema operatiu.

També, per explorar de millor forma aquesta eina, ens la hem instal·lat i hem vist les diferents possibilitats que té. 

Per concloure volem dir que després d'un procés de recerca i exploració, hem pogut comprovar que l'Eye'os és molt positiu pel treball amb l'alumnat, ja que pot ajudar als mestres a portar la classe amb diferents nivells d'aprenentatge entre els infants.

Grup 10A

Eira Grané
Helena Crusells
Maria Cano
Vanessa Laboria

diumenge, 12 de desembre del 2010

Comentari Eduteka

Després de visualitzar el blog Eduteka hem trobat una relació molt estreta amb l'eye'OS.
La relació que hem identificat al explorr el blog dels nostres companys, ha sigut amb el programa Scratch. Quina és la relació?  L'Scratch és una aplicació informàtica destinada principalment als infants a través del qual els hi permet explorar i experimentar alguns conceptes de programació d'ordinadors. Podem afirmar que la relació que hi ha entre ambdós programes és que estan dissenyats especialment per a facilitar l'ús de les noves tecnologies als infants i ajudar-los a adaptar-se segons el nivell que tinguin.





dissabte, 11 de desembre del 2010

La Expo SIB 2010 i l'EyeOS

En aquesta entrada us volia informar d'una nou esdeveniment on l'equip d'EyeOS va estar convidat i va assistir per presentar el seu sistema operaatiu lliure, l'EyeOS. Aquest esdeveniment es tracta de la Expo SIB 2010 que s'organitza a Túnez i on s'intenta promoure que és necessari moure els sistemes operatius i equips d'escritori al núvol.



Aquest esdeveniment que anualment atreu a 120.000 persones es considera l'esdeveniment més important del nord d'Àfrica i la regió meditarrània en temes d'informàtica, ofimàtica i tecnología de l'informació i la comuicació.

Mapa cocneptual sobre l'Eye'OS

En aquesta nova entrada he volgut introduir un mapa conceptual, mitjançant el programa de Cmaptools, per tal de veure de forma esquemàtica les funcions de l'eye'os dintre de l'escola i les funcions que hi té.

A més, amb aquest podrem veure que pretenen fer les escoles que utilitzen l'eye'os. Entre aquestes propostes està la de formar a un alumnat independent, responsable del seu propi aprenentatge i que sapi treballar amb grup.


(el mapa ha estat exportat amb format JPG)


Per fer aquest mapa, m'he basat amb un vídeo realitzat pel grup de l'eye'OS. 

dilluns, 6 de desembre del 2010

Prezi del EyeOS

En aquesta entrada vull mostrar un prezi realitzat per tal de fer una síntesi de que consisteix l'EyeOS.
El Prezi és un programa semblan al Power Point però online i on pots visualitzar prezis de gent del món i compartir  les teves presentacions.

diumenge, 5 de desembre del 2010

Comentari Aules 2.0

Després d'haver visualitzat el blog de les Aules 2.0, hem arribat a la següent conclusió: 

L'Eye'OS pot ser un exemple molt clar de com s'apliquen les noves tecnologies a les aules, ja que és un escriptori que facilita als alumnes la utilització dels ordinadors i d'aquestes noves tecnologies. Les aules 2.0 representen la nova forma pedagògica utilitzant els avenços informàtics. Algunes de les eines que s'utilitzen en aquest tipus d'aula poden ser la pissarra digital o els netbooks personals.

S'ha avaluat l'acollida que han tingut aquestes noves eines i es veu que comporta alguns inconvenients com poden ser l'aprenentatge de l'ús, incidències tècniques,... Però, hi ha més avantatges que inconvenients ja que aconsegueix augmentar la capacitat dels alumnes, així com la motivació el que alhora fa que augmenti la motivació i l'autoestima dels docents.


dimecres, 17 de novembre del 2010

INTEGRACIÓ DE L'EYE'OS ARREU DEL MÓN...

L'any passat l'escriptori català ja es va començara comercialitzar arru delmón i aquest diari ens informa sobre això:

L'escriptori web català eyeOS entra al mercat nord-americà de la mà d'IBM

Es consolidarà com una alternativa a les opcions de Microsoft i Google d'aplicacions d'escriptori web


L'empresa catalana eyeOS, creadora de l'escriptori web de programari lliure que porta el mateix nom, ha tancat un acord amb IBM que li permetrà entrar al mercat nord-americà. El text signat preveu que una nova sèrie de servidors d'IBM portin eyeOS instal·lat per defecte. Segons ha explicat a l'ACN un dels creadors de l'aplicació, Pau Garcia-Milà, aquest conveni posicionarà eyeOS com 'un producte de programari lliure de molta qualitat' i permetrà a eyeOS 'accedir a molts mercats on no és present'. D'aquesta manera, el programa es consolidarà com una alternativa a les opcions de Microsoft i Google d'aplicacions d'escriptori web, sistemes operatius totalment accessibles des d'un navegador.

Segons Garcia-Milà, el conveni 'valida moltíssim el model d'eyeOS' perquè, d'una banda, posiciona l'aplicació com 'un producte de programari lliure de molta qualitat i molta estabilitat' de la mà d'una de les cinc empreses més grosses del món de l'àmbit de la informàtica. Precisament aquest era el desig dels impulsors d'eyeOS, poder 'accedir a molts mercats on la companyia no és present i, entre ells, el d'Estats Units'.

Els ordinadors d'IBM que incorporaran eyeOS són els mainframe –els cervells de les xarxes de comunicacions- del tipus 'System Z' de la nova sèrie Solution edition for cloud computing. El cloud computing és precisament el paradigma d'oferir serveis informàtics a través d'Internet i IBM ha apostat per eyeOS per reforçar la seva presència en aquest àmbit. Segons la companyia catalana, l'empresa nord-americana ha apostat pel seu producte perquè funciona amb totes les plataformes i perquè permet que milers de clients accedeixin a serveis web simultàniament.
A través de qualsevol navegador d'un ordinador o telèfon mòbil, un usuari d'eyeOS pot accedir, modificar o visualitzar els seus arxius –fotos, música, pel·lícules i presentacions, entre d'altres- i veure'ls des de qualsevol lloc com els va deixar l'últim cop que va accedir a la plataforma.

Al setembre del 2009, eyeOS va ser guardonada amb el Premi Nacional de Comunicacions, atorgat per la Generalitat. A més a més, al llarg de la seva història la companyia ha obtingut altres reconeixements entre els quals destaquen el premi atorgat per Yahoo! L'any 2007 com a web revelació en l'apartat de tecnologia i la nominació com a finalistes als 'Webware 100 awards by CNET' en la categoria de navegadors, tenint com a competidors Google, Microsoft, Apple i Yahoo!.

eyeOS és un projecte de programari lliure que té 29 comunitats a 29 països i treballa gràcies a la coordinació de membres de tot al món. A banda, és una empresa que es dedica a donar serveis al voltant del seu projecte de programari lliure: programació específica, suport, manteniment i formació. Actualment donen servei a clients de l'Estat, de França i d'Alemanya i, amb el pacte amb què han arribat amb IBM, pretenen expandir-se als EUA. La plantilla d'eyeOS té una mitjana d'edat que ronda els 24 anys.

Nous reptes
El pròxim gener eyeOS llançarà la versió 2.0 del seu programa. Segons la companyia, les principals novetats que incorporarà seran un enfortiment del treball col·laboratiu entre usuaris i una major facilitat de sincronització d'arxius. D'aquesta manera, es consolidarà com una alternativa sòlida als sistemes de Google i Microsoft.

La gran diferència d'eyeOS amb els escriptoris web que ofereixen Google i Microsoft és que els usuaris s'emmagatzemen la informació als seus propis servidors. És a dir, no demanen als clients que els confiïn totes les seves dades.

Gràcies aaquesta iniciativa, l'eyeOs està creixent ala resta del continent i del món.

Una altra forma d'ensenyar l'eyeos...

En aquesta nova publicació, només volem mostrar una altra forma de adonar-se dels avantatges de l'eyeos i coneixe'l una mica més a partir d'un vídeo.


EYE'OS PER ARREU DEL MÓN

Presentant la Comunitat de Costa de Marfil


Com ja hem publicat en altres entrades, creiem que és interessant les noticies que surten relacionades amb l’eyeos, ja que ens informa de la situació en què es va trobant aquesta nova eina en l’actualitat.


Comunitat de mestres per utilitzar l'eyeos

Aquest passat 13 de novembre, la seu de la ONG COJI (Convention des Jeunes Informaticiens) situada a Yopougon, a la ciutat de Abidján, va llençar una nova comunitat de eyeos a les escoles de la Costa de Marfil.





Aquest projecte va estar demanat per les escoles de la Costa de Marfil amb l’objectiu d’explicar i presentar les utilitats d’aquesta eina en les escoles. També es va proposar, la creació de cursos de formación sobre l’eyeos per a que tothom pugui comprendre millor aquesta nova eina per les TIC a l’escola.

Xerrada que es va dur a terme per presentar l'eyeos



dimecres, 3 de novembre del 2010

L'inici del EyeOS.

EyeOS és un projecte iniciat l'agost del 2005, per un petit grup de joves programadors d'Olesa de Montserrat. Va començar com una simple idea que se-l's havia ocorregut en veure el naixement de diversos serveis d'aquest tipus com Flickr, per a pujar fotos, Del.ici.ous, per a emmagatzemar enllaços. Els tres amics havien d'anar a casa de l'altre per fer els seus treballs i usualment s'oblidaven els documents, així se-l's va ocórrer la idea de tenir tots els fitxers a Internet i així no haver-los de traginar. Van veure llavors que allò podia ser encara més útil i hi van incloure un processador de textos.
Així va sorgir la primera idea, la creació d'un sistema operatiu (que tècnicament no era un sistema operatiu però si comptava amb un nucli propi) i el van oferir lliurement per a que qualsevol pogués instal·lar-lo i utilitzar-lo en els seus servidors i Intranets amb Windows.
El març de 2006 van obrir el lloc eyeOS.info, que ofereix un servei gratuït en línia basat en el seu programari original fent-lo una adaptació d'aquest per a poder ser utilitzat com a un servei en línia des d'un pàgina web, en la qual qualsevol pogués accedir-hi i utilitzar el seu programari com a escriptori virtual en línia, on l'usuari pogués utilitzar els seus paquets d'aplicacions com a un legítim sistema operatiu, des de qualsevol part del món i sense instal·lar res addicional.
La idea va ser tot un èxit, car en tan sols dos mesos van obtenir gran acceptació ja que es van inscriure al servei més de 27.000 usuaris de diferents països com Canadà, França, Estats Units i inclòs països amb règims estrictes que regulen certs serveis d'emmagatzematge com Xina. Des de llavors, els van ploure col·laboradors els quals va crear cents de programaris per a aquest servei i van traduir el servei a més de 30 llengües diferents

dimarts, 2 de novembre del 2010

EYEOS AL CONGRÉS ESCOLA 2.0

El Ministeri d’Educació del Govern Espanyol, a través de l’Institut de Tecnologies Educatives, va celebrar a Madrid el Congrés Escuela 2.0 els dies 22 i 23 d’octubre de 2010. eyeOS, com a agent que cada vegada està prenent més pes en el sector educatiu, ha estat convidat perquè ensenyi la solució que ha desenvolupat per l’educació que cada dia utilitzen més i més centres.


Aquest congrés té com a finalitat proporcionar un marc d’intercanvi d’experiències entre els professionals de tots els àmbits educatius de les diferents comunitats i ciutats autònomes, i el públic al qual està destinat és:
  •  Professors dels centres d’ensenyament primari i Secundària sostinguts amb fons públics de comunitats i ciutats autònomes participants en el programa Escola 2.0.
  • Responsables TIC de les CCAA
  • Responsables i especialistes de formació del professorat de les administracions de tots els àmbits educatius.
·                                 Empreses dedicades a la comunicació i el desenvolupament d’eines i materials educatius digitals.

A més, si estàs interessat per utilitzar l’eyeos a la teva universitat o escola hi ha una adreça electrònica on pots informar-te. Darrere hi han tècnics que et proporcionaran información, la instal·lació i progrmació si és encessari. Aquesta adreça és team@eyeos.org.



dilluns, 1 de novembre del 2010

Aquesta entrada l'utilitzaré per informar que el sistema operatiu eyeO, en la seva versió 2.x, ha arribat a las 100.000 descàrregues desde el sevidos SourceForge que és el servidor oficial des de on es pot descarregar l'eyeOS.


Fa dos anys ja que es va sortir aquesta nova versió i es va crear pensant en crear alguna cosa començant de zero: un escritori nou, noves aplicacions base, i una nova forma de treballar. Amb aquesta nova versió s'ha canviat  també tota la tecnología del operadors, tota la base i el codi.

EyeOS és un producte acceptat i consolidat en el mercar Cloud Computing. Les descàrregas d'eyeOS s'han incrementat en un 15%, passant de les 12.500 descàrregas al mes. El número de proyectes basats en 2x.eyeOS està aumentant cada dia.

diumenge, 17 d’octubre del 2010

Nova versió del eyeOS

El sistema lliure eyeOS ha fet ja disponible la seva  versió més nova, eyeOS 2.2, és la primera versió oficialment estable.
Amb aquest llançament tancant el recorregut que va començar ja fa un any amb l’anunci de la versió 2.0.
Les principals característiques del eyeOS són:

·         Completa disponibilitat amb tots el navegadors moderns (firefox, safari...)
·         Gran millora en el aspecte de rapidesa
·         El nou instal·lador eyeOS permetrà que qualsevol pugui instal·lar un servidor eyeOS molt més fàcilment.
·         La nova versió inclou un manual d’ instal·lació per facilitar-te ajuda durant aquest procés

Video d'eyeOS

He trobat un vídeo a internet força interessant que en explica com funciona l'eyeOS dins d'una escola. Ens expliquen que d'aquesta manera els alumnes ja estan preparats per viure a la seva societat i que aquest programa operatiu els facilita el treball cooperatiu. Durant els sis minut que dura el vídeo ens plantejen l manera de com fan servir el sistema eyeOS i els avantatges que els hi dóna.

http://www.youtube.com/watch?v=NJaKNJSdWQ0

dimecres, 13 d’octubre del 2010

QUÈ ÉS L'EYEOS I PER QUÈ SERVEIX?

Com vam explicar a la primera publicació en grup, l’Eyeos és un escriptori virtual multiplataforma, lliure i gratuit, basat amb l’estil de l’escriptori d’un sistema operatiu.

L’Eyeos inclueix:
• Tota l’estructura d’un sistema operatiu
• Aplicacions tipus ofimàtica (processador de textos, calendario, navegador, gestor d’arxius,…)

Es tracta d’un nou concepte d’emmagatzemmatge virtual que, a diferència d’altres entorns desktop, fa possible iniciar totes les seves aplicacions des d’un navegador web. És a dir, no fa falta instal•lar cap software adicional.

Avantatges

• Disponibilitat en línea
• Fort sistema de seguretat
• Aplicació ideal per emmagatzemar continguts (documents)
• Servei que pot substituir la necessitat d’un disc dur

Aquest servei pot ser útil per aquelles persones que viatgen amb freqüència, per escoles que vulguin un emmagatzematge centralitzat i disponible i per empreses en general.



dissabte, 9 d’octubre del 2010

L'eyeOS a l'institut Eugeni d'Ors de Vilafranca del Penedès.

http://www.rtvvilafranca.com/noticies-rtvvilafranca/educacio/17836-que-es-eyeos.html


En aquesta pàgina web podem veure que ens expliquen que és l'eyeOS i que aquest institut ho ha aplicat als cicles formatius d'inforàtica perquè creuen que és molt útil ja que es pot accedir als arxius personals, etc des de un navegador personal. també ens fiquen varis exemples d'altres institus o païos que ja han aplicat aquest sistema operatiu.

dijous, 7 d’octubre del 2010

EyeOS a l'escola.

No és tan fàcil com sembla utilitzar aquest programa ja que tot comença per una formació del professorat, no sol en les noves tecnologies sinó en un canvi metodològic total que resulta bastant complicat d'assumir.
No obstant això, val la pena veure aquest tipus de projectes en marxa i veure que si es pot, és qüestió de temps.
Aquí us deixo un enllaç amb una petita explicació del programa a l'escola.
http://www.youtube.com/watch?v=NJ5sjfhd8rc

dimecres, 6 d’octubre del 2010

Integració reader i documents de google

En aquesta presentació hi ha les pàgines en què ens hem subscrit com a Nota de Reader. En totes les diapositives hi ha informació sobre l'Eyeos a l'escola que és el tema de treball del nostre grup.

dimecres, 22 de setembre del 2010

Presentació del Blog

Què podem trobar en aquest bloc?
El lector podrà trobar informació sobre programes en línia com EyeOS, escoles on s'utilitza el sistema esmentat.
Farem proves per tal de desxifrar com s'utilitza, com funciona i com està organitzat el programa.

Com organitzarem les entrades?
Les entrades estaran organitzades de la següent manera:
- Un cop per setmana individualment cada membre del grup.
- Cada quinze dies farem una entrada tot el grup.

Tasques i rols de cada component del grup
Helena Crusells: S'encarregarà de revisar l'ortografia de les entrades.
Eira Grané: S'encarregarà de comprovar les etiquetes.
Vanessa Laboria: S'encarregarà de controlar les entrades.
Maria Cano: S'encarregarà de la configuració, de que els enllaços siguin correctes, de les fotografies, vídeos i enllaços.